Autor |
Wiadomość |
Docio
Administrator

|
Wysłany:
Nie Lis 17, 2013 6:32 pm |
  |
A właściwie to nie do końca ale nie mam pojęcia co się stało, a było to tak:
kupiłem nowe dvd, stare na IDE wywaliłem, nowe na sata podłączyłem, sprawdziłem czy działa, doszedłem do ekranu logowania windows, wyłaczyem systemowo (jest przycisk), zamknąłem komp do kupy i...
No właśnie. Pokazuje się tylko ekran bios-u jest pisk i wszystko się resetuje. Znów pokazuje się ekran bios-u jest pisk i...dalej wiecie. Tak w kółko.
Próbowałem wejść do bios-u i wiem, że klawiatura usb ne zaskakuje, więc podłączyłem awaryjną na ps2. Niestety bios nie reaguje.
Na razie postanowiłem sprawdzić wszystkie gniazda i podłączenia w rejonie dvd bo może coś naruszyłem a może coś zupełnie innego, nie wiem.
A moze Wy macie jakieś pomysły? |
_________________ Docio
|
|
    |
 |
Docio
Administrator

|
Wysłany:
Nie Lis 17, 2013 11:03 pm |
  |
I po kłopocie. Faktycznie to śmieję się ze swojej głupoty. Jak sprawdziłem dvd, złożyłem do kupy komp i właczyłem to nie chciał działać bo przed włączeniem podłaczyłem nówkę hub. bios najzwyczajniej zwariował z nowym urządzeniem, którego nie znał. Jak go odłączyłem, choć cały czas miałem go przed nosem, to komp bez szemrania ruszył. No ale przynajmniej teraz komp w środku czysty jak nówka.  |
_________________ Docio
|
|
    |
 |
Docio
Administrator

|
Wysłany:
Pon Lis 18, 2013 8:57 am |
  |
Niestety dziś z rana znów komp zaczął wydziwiać. Tym razem bez nerw wyciągnąłem wtyczkę huba i wszystko zaskoczyło. Wniosek prosty. W pełni świadomie wpisuję ostrzeżenie przed urządzeniem z tego linku, które może dostarczyć niezaplanowanej dawki stresu. |
_________________ Docio
|
|
    |
 |
the_animal
Bajarz II st.

|
Wysłany:
Sob Lis 30, 2013 11:32 pm |
  |
Docio żyjesz ?  |
|
|
  |
 |
Docio
Administrator

|
Wysłany:
Nie Gru 01, 2013 12:35 am |
  |
Tylko mnie nie strasz, że jakiś nekrolog znalazłeś. Budzę się rano, tu mnie strzyka, tam mnie łupie, więc żyję.  |
_________________ Docio
|
|
    |
 |
the_animal
Bajarz II st.

|
Wysłany:
Pon Gru 02, 2013 9:38 am |
  |
|